Studii CBD

Cum știința a schimbat modul în care privim canabisul

De la terpene la cânepa industrială, știința are dovezi cu privire la motivul pentru care se schimbă modul în care privim canabisul.

Oamenii de știință care efectuează studii asupra canabisului văd o schimbare de perspectivă asupra plantei și mai mult un impuls către multiplele beneficii ale efectelor în diferite domenii. De exemplu, de la anumite terpene capabile să lupte împotriva diferitelor afecțiuni sau rolul critic pe care îl joacă cânepa pentru viitorul durabilității.

Iată câteva descoperiri susținute de știință în canabis pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

Descoperirea sistemului endocanabinoid

În mod incredibil, cercetătorii au descoperit acest sistem necunoscut anterior în timp ce încercau să învețe cum produce canabisul efectul psihoactiv.

Statutul legal al canabisului ca drog din lista 1 a încetinit cercetările privind efectele plantei asupra corpului uman. Cu toate acestea, guvernul SUA a oferit finanțare pentru cercetarea canabisului care a produs dovezi care să susțină afirmațiile de impact negativ asupra corpului și minții.

În 1988, profesorul Allyn Howlett de la ”St. Louis University Medical School” a făcut o descoperire când a stabilit că creierul unui șobolan are receptori pe care îi activează THC-ul. Descoperirea receptorilor CB1 ar avea un impact semnificativ în aproape fiecare domeniu al științei medicale. În plus, cercetarea a deschis porți pentru cercetarea în biologia canabinoizilor.

În 1993, oamenii de știință au identificat că există un al doilea tip de receptor canabinoid numit „CB2”. Acest receptor este prezent în sistemul imunitar, în țesutul metabolic, în sistemul nervos și în mai multe organe. Receptorii CB2 pot fi găsiți în toate sistemele imunitare, inclusiv microglia și astrocite, care susțin funcția imunitară în creier.

ADN-ul joacă un rol în metabolizare

Consumatorii se întreabă adesea de ce o persoană poate obține un efect intens de la un produs comestibil cu canabis de 10 mg, dar o alta ar putea să nu simtă aproape nimic. Răspunsul se găsește în ADN-ul nostru.

Într-un episod din ”A Tech Moment”, Len May, CEO al EndoCanna Health, își împărtășește călătoria fascinantă în urma testării lor genetice endocanabinoide. May și echipa folosesc tehnologia ADN pentru a face din canabis o experiență cu adevărat personalizată.

Pentru pacienții cu canabis medical, testarea genetică poate oferi o abordare mai personalizată, care este specifică metabolismului și markerilor lor genetici. EndoCanna reprezintă o modalitate nouă, inovatoare, prin care pacienții își pot controla tratamentul prin furnizarea de rapoarte individualizate de sănătate bazate pe ADN. Apoi, ei combină aceste date cu sugestii de canabinoizi, astfel încât pacienții să își poată înțelege și controla mai bine tratamentul. Un simplu test de salivă poate ajuta pacienții să se concentreze asupra formulărilor ideale și să personalizeze modul în care consumă canabis.

Fitoremediere

Indiferent cum ai vrea să o privești, cânepa este o plantă incredibilă. De mii de ani, cânepa a fost folosită pentru alimente, fibre și medicamente. Dar, din păcate, poluarea din producția industrială, gropile de gunoi și locurile de deșeuri toxice creează toxine care au scăpat de sub control. În timp ce cânepa poate ajuta la corectarea acestor probleme printr-un proces cunoscut sub numele de fitoremediere, este esențial să se evalueze modul în care producătorii intenționează să utilizeze biomasa contaminată.

Cânepa este un dar natural pentru mediul nostru, atât pentru pământ, cât și pentru consumatori, dar cânepa netestată poate deveni un coșmar. Cânepa contaminată este motivul pentru cultivarea, procesarea și testarea reglementărilor, iar mandatele pentru suplimentele de canabinoizi derivate din cânepă sunt esențiale pentru siguranța consumatorilor.

Materiale de construcții din cânepă

Un număr tot mai mare de oameni încep să exploreze potențialul materialelor de construcție din cânepă. Studiile de cercetare se concentrează pe calitatea betonului de cânepă ca material de construcție. Puteți crea beton de cânepă combinând tulpini de cânepă pulverizate, var și apă; acest amestec îl poate folosi pentru construcție sub formă de blocuri dar și pentru a crea izolație. Studiile arată versatilitatea și durabilitatea acestui material de construcție.

Alte beneficii ale acestui material de construcție ecologic includ flexibilitatea sa fizică. În plus, betonul lichid de cânepă poate fi turnat în matrițe de construcție pentru a susține modelele ecologice. Practicile de construcție și cercetarea în producția de fibre de cânepă vor ajuta la definirea celor mai eficiente utilizări pentru betonul de cânepă.

Stereotipuri

Consumatorii de canabis sunt adesea stigmatizați ca fiind un grup de oameni obosiți și leneși. Stereotipurile, începând cu clasicul-cult, „Reefer Madness” din anii 1930 și continuate în cultura tradițională de canabis, i-au descris întotdeauna pe consumatorii de canabis ca fiind nemotivați, apatici și degenerați. Cu toate acestea, milioane de consumatori obișnuiți de canabis au o perspectivă mult diferită.

Un nou studiu de la ”Universitatea Internațională” din Florida a adăugat cercetărilor existente privind tinerii și consumul de canabis. Studiul a înrolat 401 de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani. Cercetătorii au concluzionat că nu există nicio legătură între consumul de canabis și demotivare, deși consumul de canabis poate scădea valoarea percepută a școlii.

Deși avem multe de învățat despre canabis, restricțiile privind cercetarea canabisului se ridică, deschizând noi porți pentru studii calificate și studii clinice. Noile cercetări continuă să ofere energie reînnoită pentru industria canabisului și a cânepei, precum și noi perspective pentru utilizarea și siguranța consumatorilor.

Referințe:

https://connect.springerpub.com/content/book/978-0-8261-3573-5/chapter/ch03

https://www.projectcbd.org/science/endocannabinoid-discovery-timeline

https://www.cannabistech.com/webcasts/a-tech-moment/dna-analysis-a-roadmap-for-cannabis-safety/

https://www.hempgrower.com/article/hempcrete-research-begins-in-the-us-earth-merchant-coexist-build/

https://www.cambridge.org/core/journals/journal-of-the-international-neuropsychological-society/article/abs/evidence-lacking-for-cannabis-users-slacking-a-longitudinal-analysis-of-escalating-cannabis-use-and-motivation-among-adolescents/74C04AEE95E01B6D11E4F51DB8F32789

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *